Ö.T.H.É.T. EGYESÜLET

Programok

1

 JÓTÉKONYSÁG ÉS MULATOZÁS – GERGŐ UTCAI UTCABÁL - XV MEDIA - augusztus 27, 2018
http://xvmedia.hu/video/jotekonysag-es-mulatozas-gergo-utcai-utcabal/?fbclid=IwAR1Xsk78oHy-FxLSy29Nrg6VLGzHUgz4Kz8VeazQ0mPZnc3g9aJKmXgQMbc
Újabb két család kapott támogatást a kupakgyűjtő program keretében - www.bpxv.hu - 2018.09.06.
http://www.bpxv.hu/hirek/ujabb-ket-csalad-kapott-tamogatast-a-kupakgyujto-program-kereteben?fbclid=IwAR3WZE8EQzDwEs8LjBHBel83Ve4GEhZhpZYbgMqg1GmcZ60R5kgayE5xNW4

Negyedik évadához érkezett a „Gyűjts az életért!” kupakgyűjtő program, mely más települések számára is példaértékű lehet, hiszen sok embert megmozgat és tökéletesen átlátható rendszerben működik. A kupak összegyűjtését, illetve azok elszállítását egy csömöri műanyagfeldolgozó céghez az önkormányzat cége, a Répszolg Kft. végzi. A támogatandó személyek kiválasztása pedig a hivatal főosztályának a feladata, az adományozók pedig maguk adják át támogatásukat az erre rászorulóknak. A program szeptember 4-én újabb állomásához érkezett, és újabb két rászoruló család részesült támogatásban. Az adományok átadásán részt vett Makai Ferenc, az ÖTHÉT Egyesület elnöke, Németh Angéla polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármester és Hajdu László országgyűlési képviselő is.

"Szebben - Zöldebben Palotán!" - szeptember 9, 2018
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=288614055067429&set=pcb.288614588400709&type=3&theater

Az immár hagyománnyá vált rendezvényt egyre nagyobb (civil) érdeklődés övezi, ahol kicsik - és nagyok, civilek és képviselők egyaránt példát mutatva összefogva, közösen dolgoznak a környezet megóvásán és a XV. kerület szebbé, élhetőbbé tételén. Reméljük, hogy hamarosan folytatása következik! A képekért köszönet Perczel Timi-nek és a Nagycsaládosok Újpalotai Egyesületének, az ötletért és a főszervezésért pedig Ferenc Makainak!


Közösségi kukák lesznek a közterületeken - XV MEDIA - szeptember 19, 2018
http://xvmedia.hu/kozossegi-kukak-lesznek-a-kozteruleteken/?fbclid=IwAR1qj6b5qLI3xUs9_IGuPBtLKdEQWEuFV5XXVZ1TRB9EV3DvM0lqgnTBoeY

A XV. kerületi önkormányzat a Rákospalota-Pestújhely-Újpalota Környezetvédelmi Közalapítvánnyal közösen hat csikktartós köztéri kukát vásárolt, amiket forgalmas közterületeken raknak majd ki. Az akcióval egyrészt az utcák, terek tisztaságát célozták meg, másrészt a közösségi szerepvállalásra is fel kívánják hívni az emberek figyelmét.

– A hat kukával az a célunk, hogy minél több embert bevonjunk a közterületeink megtisztításába – monda Németh Angéla polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármester az első „közösségi” szemétgyűjtő avatásán.

Makai Ferenc, a közalapítvány elnöke hozzátette, hogy az első négy szemétgyűjtőt, melyből kettőt Újpalotán (a Fő tér és a vásárcsarnok mellett), egyet Rákospalotán (a szakrendelő előtt) és egyet pedig Pestújhelyen (ennek helyét még nem döntötték el) helyeznek el, már örökbe is fogadták. A négy jelentkező, a Palota Security Kft, a Pál Autóház, a RÁTE és az ÖTHÉT Egyesület az örökbefogadással azt is vállalta, hogy a négy kuka éves ürítésének a díját – 86 ezer forintot – biztosítani fogja. Ezért cserébe minden örökbefogadót feltűntetnek a saját szemétgyűjtőjén. A szeptember 18-i első közösségi kukaavatón a dr. Vass László Egészségügyi Intézmény előtt például a RÁTE Egyesület szemetesét adták át a nagyközönségnek.

A hat újonnan megvásárolt közösségi szemétgyűjtő közül kettőt a kerületi Gazdasági Működtetési Központ kapott használatba. Ezek úgynevezett mobilkukák lesznek, melyeket az önkormányzat szabadtéri rendezvényein vetnek be.

– Ez a hat kuka csak az első része a kampányunknak, a jövőben szeretnénk minél több közösségi szemétgyűjtőt elhelyezni a közterületeken – tette hozzá Makai Ferenc. – Ehhez keresünk partnereket, olyan cégeket, akik hajlandók lennének a köztisztaságra áldozni. Tőlük azt várjuk, hogy egyrészt a kukák költségét, másrészt azok ürítésének finanszírozását – ez nagyjából 240 ezer forintba kerül – is vállalják. Reméljük, ehhez a kezdeményezésünkhez találunk majd partnereket!


Örökbefogadás és Pingvin Pityu - 

Hivatalosan Állati Jó Családi és Örökbefogadási Nap a rendezvény neve, amelyet az Öthét Egyesület Pest Megyei tagozata immár negyedik alkalommal tartott meg Érd főterén. Családokat invitáltak a rendezvényre, akik, ha akartak, akár négylábú kedvenceikkel együtt is jöhettek, sőt kutya-örökbefogadásra is lehetőség nyílt.

A családok mellett nem csak kutyák gyülekeztek a megnyitón: a tér füves területein selyemtyúkok, kecskék és malacok is simogatókra vagy legalább érdeklődőkre, természetesen főleg gyerekekre vártak. Bada Zoltán, az Öthét Egyesület Pest megyei elnöke a részletekről elmondta, hogy örökbe fogadásra a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány munkatársainál nyílt lehetőség, akiket – bár már itt, a családi napon is jó néhány örökbefogadó jelentkezett – természetesen a rendezvényt követően is fel lehet keresni a telephelyükön.


Állati jó családi nap  - 2018. szeptember 23.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2020861361267996&type=1&l=93b90e35b4